Program Erasmus + 2016 - 2017


 Erasmus + logo.jpg

Výzva: 2016

KA1 - Vzdělávací mobilita jednotlivců

Mobilita žáků a pracovníků v odborném vzdělávání a přípravě
_______________________________________________________________________________

Dva týdny v jiné zemi za načerpáním nových pracovních zkušeností. Čtrnáct dní plných angličtiny, šílené dopravy, nových zážitků, památek, nákupů a britských „pubů“. I takto by se dala shrnout naše dvoutýdenní stáž v multikulturním Londýně, které jsem se s dalšími 15 spolužáky ze 4. B a 4. C zúčastnila.

Během této stáže si každý z nás vyzkoušel na vlastní kůži používat angličtinu v běžném i v pracovním životě a otestoval si svůj orientační smysl. Vyznat se totiž v plánku londýnského „tube“, či chcete-li „undergroundu“, se zdálo na první pohled jako nadlidský úkol. Jakmile nám však naše mentorka z ADC College - organizace, která projekt zastřešovala, vysvětlila veškeré principy, naše obavy se vytratily.

Někteří z nás si v Londýně vyzkoušeli práci v charitativních obchodech, jiní na recepcích v hotelu, v print centrech, reklamních a IT centrech, či dokonce v mateřské školce.

Díky této stáži jsme měli možnost poznat nové lidi, zkusit si komunikaci v angličtině a poznat aspoň trochu multikulturní Londýn.

Byla to nabídka, která se neodmítá, protože celý projekt byl financován z grantů EU z programu Erasmus+  a zároveň skvělá zkušenost, která nás jistě posunula dál.

Tímto bych chtěla za všechny, kteří se zúčastnili, poděkovat našim učitelkám -  Mgr. Vokáčové, Mgr. Šamalové, Mgr. Wirknerové a Ing. Voráčkové - za zdlouhavé papírování, které tento projekt obnášel, ale i za podporu, kterou jsme občas potřebovali.

Kristýna Mendlová 4. B

Foto: DSC_0749.jpg  P1150360.jpg

 

P1160025.jpg

P1170014.jpg





Mgr. Karel Chalupa
Vytisknout