Odborný výcvik kuchař - číšník

Pracoviště školní kuchyně

V rámci organizace odborného výcviku jednotlivých oborů dochází vždy ve 2. pololetní ke změnám. Také  pracoviště ve školní kuchyni má nové žáky a jedním z prvních úkolů p. mistrové Jiřiny Mácové bylo sestavení slavnostních tabulí.

Tipy pro slavnostní tabule...

  • Výzdoba má být originální, vkusná, vzdušná a ne příliš přemrštěná. 
  • Květiny ke slavnostní tabuli rozhodně patří a měli by zaujmout na první pohled.
  • Centrum výzdoby by se u slavnostních tabulí mělo soustředit směrem k čelu stolu, tzn. k čestným místům z pozice rozmístění hostů. Při dlouhých tabulích můžou být menší dekorace a květiny rozmístěny v pravidelných vzdálenostech  po celé délce stolu. Vhodné jsou i květinové mísy.
  • Šířka středové výzdoby by neměla být větší než jedna třetina šíře slavnostní tabule.
  • Dekorační předměty by měly charakterizovat danou akci, měli by být módní a stylové.Výzdoba některých druhů slavnostních tabulí vyžaduje respektování určitých vžitých zásad a pravidel.
  • Samotná výzdoba slavnostní tabule má rovněž vystihnout danou příležitost hostiny, zkrášlit prostředí , navodit atmosféru a udělat dojem.

Zde ukázka práce:

P3010855.jpg   P3010861.jpg   P3010857.jpg   P3010859.jpg

Ing. Martina Neužilová
SOŠ a SOU Jindřichův Hradec
pracoviště Miřiovského 678/II
martina.neuzilova@sos-jh.cz

Vytisknout