Odborná praxe oboru kuchař - číšník

Práce studentů oboru kuchař - číšník je veřejností velice kladně hodnocena, proto již na počátku kalendářního roku se ve školní kuchyni opět připravují na rauty. Pod vedením zkušené mistrové odborného výcviku p. Jiřiny Mácové probíhají přípravy na lednové rauty, např. pro firmu Schiedel nebo Fotocafé, kavárna Jindřichův Hradec. Studenti se tak v praxi učí sestavovat menu, jídelní a nápojové lístky podle gastronomických pravidel, pravidel racionální výživy a dalších hledisek. Důraz se klade také na hygienu v gastronomii, respektují se způsoby skladování potravin a nápojů. Postupně je pracoviště školní kuchyně dovybavováno novým zařízením a spotřebiči. Rauty jsou pro studenty nejlepším způsobem, jak se naučit společensky vystupovat a profesionálně jednat ve styku s hosty, pracovními partnery a možnými spolupracovníky.

P1110824.jpg   P1110822.jpg

Ing. Martina Neužilová
SOŠ a SOU Jindřichův Hradec
pracoviště Miřiovského 678/II
martina.neuzilova@sos-jh.cz

Vytisknout